تا به حال به این فکر کردهاید که چگونه با وارد کردن چند حرف ساده در مرورگر خود، به سایتهای مختلف دسترسی پیدا میکنید؟ این جادوی دامنه است. دامنه یا Domain همان آدرس اینترنتی است که برای شناسایی و دسترسی به وبسایتها استفاده میشود. به عبارت سادهتر، دامنه همان چیزی است که شما به جای وارد کردن آدرس IP طولانی و پیچیده یک سایت، تایپ میکنید.
دامنه چگونه کار میکند؟
هر دامنه از دو بخش اصلی تشکیل شده است:
- نام دامنه : Domain Name بخشی که شما انتخاب میکنید و معمولاً با نام کسبو کار یا موضوع وبسایت شما مرتبط است (مثلاً google در google.com).
• پسوند دامنه : پسوندی که بعد از نقطه قرار میگیرد و نشاندهنده نوع سازمان یا کشور مرتبط با وبسایت است (مثلاً com. برای سایتهای تجاری و شرکتها، ir.برای ایران).
چرا دامنه مهم است؟
دامنه یا domain از ملزومات اصلی هر وب سایت است که به آن هویت میبخشد. داشتن یک دامنه مرتبط با موضوع سایت، به بهبود رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو کمک میکند و در سئوی سایت موثر است.
اگر یک دامنه حرفهای و قابل اعتماد داشته باشید، بالطبع اعتماد کاربران و بازدیدکنندگان سایت را نیز جلب خواهید کرد. این دامنهها به راحتی قابل به خاطر سپردن و اشتراکگذاری هستند. بنابراین توصیه میکنیم حتماً نام دامنه سایتتان را مرتبط با موضوع کسب و کارتان انتخاب نمائید.
انواع پسوندهای دامنه
همانطور که گفتیم هر دامنه از دو بخش نام و پسوند تشکیل شده است. در حال حاضر از پسوندهای مختلفی برای دامین (domain) استفاده میشود. پرکاربردترین پسوندها عبارتند از :
- com. : مخفف Commercial و عمومیترین پسوند و مناسب برای اکثر کسبوکارها است. این پسوند ابتدا برای سایتهای تجاری مورد استفاده قرار میگرفت، اما امروزه بیشتر وبسایتها از آن استفاده میکنند.
- net. : مخفف networ و مناسب برای برای سازمانهای مرتبط با فناوری، شبکه و ارائه دهندگان خدمات است.
- org. : مخفف organization بوده و برای شرکتها و سازمانهای غیرانتفاعی استفاده میشود.
- ir. : مناسب برای وبسایتهای ایرانی
- co. : مناسب برای شرکتها
چگونه یک دامنه خوب انتخاب کنیم؟
انتخاب دامنه مناسب برای موفقیت سایت مهم است و باید در انتخاب آن دقت کافی داشته باشید. برای انتخاب نام مناسب برای domain به نکات زیر توجه کنید :
- کوتاه و ساده بودن دامنه به نحوی که به راحتی به خاطر سپرده شوند.
- مرتبط با کسب و کار را مد نظر داشته باشید.
- از قبل مطمئن شوید که دامنه شما قبلاً ثبت نشده و منحصر به فرد باشد.
- در هنگام تایپ دامنه، امکان خطا وجود دارد. پس دامنهای را انتخاب کنید که احتمال خطای کمتری داشته باشد.
برای ثبت دامنه، میتوانید از طریق شرکتهای ثبت دامنه یا شرکتهای ارائه دهنده خدمات هاستینگ اقدام نمائید. این شرکتها دامنههای موجود را مدیریت کرده و امکان ثبت دامنههای جدید را فراهم میکنند.
جمعبندی
دامنه در کنار هاست از اجزای مهم برای ساخت وبسایت است. انتخاب و ثبت یک دامین مناسب، گام مهمی در راه ساخت یک وبسایت موفق است. با در نظر گرفتن نکات گفته شده، میتوانید دامنهای مناسب برای کسبوکار خود انتخاب کنید.